Bıldırcınlarda Yumurtlamama

Bıldırcın beslemeye yeni başlamış birçok besleyicinin başına gelen bir olaydır aldığı bıldırcınların yumurtlamıyor olması. Bunun birkaç sebebi vardır.

Bıldırcınların Yumurtlamama Sebepleri

  1. Yanlış Cinsiyette Bıldırcın Alınması
  2. Kafesin Hijyenik Olmaması
  3. Isı
  4. Yeterli ışık alamaması
  5. Kafesin Sabit bir yerde olmaması
1- Yanlış Cinsiyette Bıldırcın Alınması, En başta gelen sebeplerinden bir tanesi de işini düzgün yapmayan bıldırcın satıcılarıdır. Bıldırcın da tecrübeniz olmadığını anladıklarında erkek bıldırcını size satmaları kaçınılmazdır. Bıldırcın alırken yanınızda işi bilen birisinin olması iyi olur. Bıldırcınların 3+1 veya 4+1 şeklinde kafeste olması iyidir.

2- Kafeslerin Hijyenik Olması, Bıldırcınlar için kafes şartları önemlidir. Kafes hijyeni iyi değilse bıldırcınların yumurtadan kesilme ihtimali vardır.

3- Isı, Bıldırcınlar soğuk hava koşullarında yumurtlamazlar. Bu sebepten kafes içi ısıyı 15-16 derecelerde tutmanız yumurta verimi için önemlidir.

4- Yeterli ışık alamaması, Bıldırcın kafesinizi koyacağınız yer önemlidir gün ışığı almayan karanlık ortamlarda bıldırcınlar yumurtlamazlar.

5- Kafesin Sabit bir yerde olmaması, Bıldırcın beslediğiniz kafesin sabit bir yerde olması önemlidir. Kafesin yerini sürekli değiştirilmesi, Bıldırcınların yumurtadan kesilmesine sebep olabilir.


Bu içeriği Beğendiysen Yorum Yapmayı ve Sosyal Medyada Paylaşmayı Unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder