Horozlar Neden Öter?

Horozlaımızın vakitli vakitsiz ötmelerinin sebepleri nelerdir, sık ötmeleri problem midir?

Asla değildir. Horozun Gün içinde sürekli ötmesi problem değildir. Çünkü horozlar sürü içindeki Alfalardır. Horozların sadece sabahları ötmesi gerektiğine inananlar var. Bu tamamen yanlış bir bilgidir. peki Horozlarımız gün içinde neden öterler?




— Erkek kediler sahiplendiği bölgeye özel kokusunu serper ki diğer hayvanlar bilsin. Horozlar da kendi bölgelerinde aynı işi “ses” ile yaparlar. Onun için sadece sabahları değil, sık sık öterler.


— Bir horoz başka bir horozun ötmesini işitince öter. Sebep birbirlerine meydan okumaktır. Gel kozlarımızı paylaşalım, burası benim bölgem demek istiyor. Veya “burası benim bölgem, yaklaşma yoksa haddini bildiririm” demek istiyor. Dolayısıyla bir horoz uzaktan horoz sesleri duydukça öter.

— Horozun ötmesi aynı zamanda uzaktaki tavuklara varlığını ilan etmektir. Buraya gelin ben sizi korurum, size yiyecek bulurum demektir.

— Tıpkı horozlardaki gibi, birçok kuşlarda erkekler dişilerden çok daha güzel tüylere sahiptir. Ayrıca çiftleşmeden önce tüylerini açarak, kabartarak daha da güzel görünmeye çalışırlar. Horozlar bunu kanadını yana sarkıtıp çiftleşmek istediği tavuğun çevresinde bir iki tur dönerek yapar. Ötmesi de yine dişilere etkinliğini ispat içindir.

— Tehlike sezince de öterler. Diğer tavuklar duysun yanıma gelsin ben onları korurum anlamındadır.

— Horozlar ötmeyi seviyor, bunun da doğru olması mümkün. Canları ne zaman isterse öterler. :D:D:D

Anlayacağınız gibi Horozlar Sadece Sabah ötmezler. Gün içerisinde ötmeleri için birçok sebepleri var.


Bu içeriği sosyal medyada paylaşmayı unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder