Ayam Cemani - Siyah Tavuğun Faydaları

Son zamanlarda sıkça tüketilmeye başlanan siyah tavuğun faydaları saymakla bitmiyor. Peki tüm organları siyah olan bu tavukların faydası nelerdir?


SİYAH TAVUĞUN FAYDALARI NELERDİR?
  • Kalsiyum ve fosfor açısından zengindir.
  • Siyah tavuk etinde bol B6 vitamini vardır
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Protein bakımından beyaz tavuğa göre daha zengin fakat yağ bakımından fakirdir.
  • Düşük yağ içeriği sayesinde tavuk eti, kan basıncının yani tansiyonun kontrol altına alınıp, dengelenmesine yardımcı olmaktadır. 
  • Kırmızı ete göre, çok daha az miktarda doymuş yağ ile kolesterol içeren siyah tavuk eti, kandaki kötü kolesterol yükselmesini önlemeye yardımcıdır. 
SİYAH TAVUĞUN TADI NASIL?
'Beyaz et' kavramıyla özdeşleşen tavuk eti bu hayvanda bambaşka bir forma bürünmüş halde... Koyu mavimsi-gri ve yer yer siyah parlak tüylerle kaplı bu tavuğun kemikleri de siyah. Ama et beyaz renkli bir tavuğun tadıyla eşdeğer.

KEMİKLERİ, KASLARI VE ORGANLARI DAHİ SİYAH!
Ayam Cemani olarak bilinen Endonezya tavuk cinsinin kemikleri, kas yapısı ve organları dahi siyah. Dünyanın en güzel tavuk türlerinden biri olarak adlandırılan siyah tavuk görenleri hem dehşete düşürüyor hem de farklılığıyla hayran bırakıyor.

Bu içeriği Beğendiysen sosyal medyada paylaşmayı unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder