Tavuğunuz Öldüğünde Ne Yapılmalı

Eğer bir tavuk beslediyseniz, uzun yıllar beraber yaşayıp yemini suyunu ellerinizle verdiyseniz ve hayatınızın bir parçası olan tavuğunuz öldü ise ona olan son görevi de yerine getirmeniz gerekir. Bu minik dostunuzu öldükten sonra rastgele sokağa atmak veya çöpe atmak çok acımasız bir davranış olur. Aynı zamanda çokta riskli bir durumdur. Peki ne yapmak lazım? En mantıklı ve sağlıklı yol toprağa gömmektir. Toprağa gömme işlemi diğer canlılar ve dünyanın sağlığı içinde önemlidir. Tavuğunuzun bulaşıcı bir hastalık nedeniyle ölmüş olması riskine karşı gömülmesi, bu hastalığın yayılmasını da önler.



Öncelikle tavuğunuzu gömmek için çok derin olmasa da biraz derin bir çukur lazın. Ne olacak canım küçücük hayvan bir avuç toprak bile üstünü örter demeyin. Evet örter ancak kedi , köpek gibi hayvanlar ölmüş tavuğunuzun kokusunu alıp burayı kazar ve tavuğu yerler. Tavuğu toprağa gömdükten sonra üzerine düz bir taş koyun. Bu sayede kedilerin yinede tavuğa ulaşmasına engel olmuş olursunuz. Tavuğunuzu gömerken üzerine kireç atmakta çok doğru bir davranış olacaktır.
Tavuğunuzun ölümünden sonra muhakkak yemlikleri, sulukları ve kümes içerisini dezenfekte etmek gerekir. Hayvanınız bakteri kaynaklı veya virüs kaynaklı bir hastalıktan öldü ise bundan korunmak için önemlidir. Ancak dezenfeksiyon işlemini bakteri veya virüslere etken bir dezenfektan kullanılması önemlidir.

Bu içeriği sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder