Tavukları Yırtıcı Kuşlardan Koruma

Ülkemizde belli bölgelerde yırtıcı( Etçil) Kuş türleri barındırmaktadır. İlk düşünüldüğünde akla ilk gelenler Kartal, Şahin, Kuzgun, Atmaca, Çaylak, karga ve martı dır. Bu türler oldukça saldırgan ve öldürücüdür.
Yırtıcı kuşlar için civcivler ve piliçler tam bir ziyafet demektir. Hem lezzetli hemde kolay avlardır. Bir civciv yetiştiricisi, Civcivlerini 6. haftadan itibaren kontrollü bir şekilde doğaya salmalı dır. Ancak en büyük tehlikelerin başında yırtıcı kuşlardan korumak gelir. Şahsen başıma gelmiş bir olaydır ki 1 dk bir boşlukta karga 2 civcivi mi öldürmüştü bu sebepten çok dikkat etmek gerekmektedir. Bir anlık boşluk hayvanlarınızın ölümüne sebep olabilir.

Kartalın Parçaladığı Bir Hayvan

Eğer bulunduğunuz bölgede yırtıcı kuşlar çok bulunuyorsa, civciv ve piliçlerinize saldırma ihtimali varsa en mantıklı ve kolay yol hayvanlarınızın saldığınız yere havadan balık ağı germektir. Bu en bilinen ve en kolay yoldur. Hayvanlarınız büyüyüp kendilerini koruyabilecekleri döneme kadar böyle bir yol kullanmak en idealidir. Ancak belli ırklar vardır ki bunlar genellikle süs tavukları ve cüce cinsler bunlar hep tehlike halindeki türlerdir. Bu tarz türler yetiştiriyorsanız bulundukları alanda sürekli bir balık ağı çekilmiş olması önemlidir.

Kartal, Atmaca, Şahin gibi Kuş türleri hayvanları yakalayıp götürme gibi özellikleri vardır. Eğer bahçenizde civcivler veya piliçler kayboluyorsa aklınıza bu gibi durumlar gelmelidir. Bu tarz yırtıcı kuşlar yetişkin horozlara bile saldırdıkları olabiliyor.

Bu içeriği Beğendiysen sosyal medyada paylaşmayı unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder