Bıldırcınlarda Cinsiyet Öğrenme

Bıldırcınların cinsiyetini ayırt etmek tavuklardan daha kolaydır. Bıldırcın alırken bazı bıldırcın satıcıları maalesef insanları kandırarak genelde erkek olan bıldırcınları satmayı çalışırlar. Ancak bıldırcın beslerken bıldırcınların fazla olması bıldırcın kümeslerinde huzursuzluk ve kavga olmasına sebep olur.
Peki bıldırcınların cinsiyetini nasıl ayırt edebiliriz. En kolay yöntem tüylerinden ayırt etmektir. Üstteki resimde de görüldüğü gibi, Dişi bıldırcınların göğüsleri siyah benekli olur, Erkek bıldırcınların göğüsleri ise kahverengi düz renkte olur.

Tabi ayırt etmek için başka yöntemlerde mevcuttur. Bunlar dan biri de 45 günü geçmiş bıldırcınlarda  erkek olanların cinsel organı kuyruğa doğru olan kısım da bir şişlik olur. Bu şişliğe hafif bastırdığınızda köpüklü bir sıvı gelir. Bu sıvı spermadır. Bu şekilde de bıldırcının cinsiyetini ayırt edebilirsiniz. Bu yöntem genellikle beyaz bıldırcınlarda kullanılır. Çünkü beyaz bıldırcınlar albino hastasıdır. Albino eksikliği nedeni ile renkleri beyazdır. Tüylerinden cinsiyet ayrımı yapılamaz. Ancak bu yöntemi 45. gün uygulayabileceğinizi unutmayın. 
Beyaz Bir Bıldırcın

Fazla kullanılmayan bir yöntem olsa da cinsiyet ayrımı yaparken Erkek bıldırcınlar yüksek seste takırdama şeklinde öterler. Ancak bu yöntem yanılma payı vardır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder