En Tehlikeli Kanatlı Türleri

Doğada bulunan en tehlikeli 9 kanatlı ırkına bir göz atalım ve denk gelirsek tedbiri elden bırakmayın.

1. Cassowary
Dünyanın en tehlikeli hayvan türlerindendir. Kanatlı hayvanlar içerisinde de en tehlikelisi Cassowary denilebilir. Bu kuşun bir tabur askeri öldürdüğü söylenmektedir.






2. Devekuşu
Devekuşları çok hızlı hayvanlardır. 20 km boyunca hiç durmadan 60 km hızla koşabilir. Bir insanım devekuşu saldırısından kaçması imkansızdır. Bir deve kuşunun tekmesi ölümcül olabilir.









3. Akbaba
Akbabalar avlanacak kapasitelerde olmasına rağmen Leşlerle beslenmeyi tercih ederler.Ölen hayvanları nerede olsa bulurlar. Hatta ölecek kişiyi gözünden tanırlar ve sürekli etrafında dönerler. Eğer etrafınızda bir akbaba dönüyorsa kendinize dikkat edin. Ölmek üzere olabilirsiniz.








4. Kartal
Kartallar göklerin hakimidir ve çok usta avcılardır. Aynı zamanda kartallar gücün de sembolüdür. Avlarına saldırdıklarında 250 kg eşdeğer basınç uygulayabilirler. Avını gözüne kestirdiği an avlamak için her şeyi yaparlar ve pençelerini yerleştirirse kurtulma şansı çok azdır o av için.





5. Pitohui
Pitohuni zehirli bir kuştur. Bu kuşun kokusu iğrençtir. Yanından geçilmez kokusundan. Ama derisi soyulup güzelce temizlenince yenile bilmektedir.










6. Küçük Örümcek Kuşu
Zehirli bit kuş türü daha. Yurt dışından gelen muhabbet kuşlarıyla soy ağacı vardır. İnsanlara saldırmaz. Tabi insanlar ona saldırmadığı sürece.










7. Mavi Başlı İfrita
Böceklerle beslenen bu güzel görünüşlü kuşu doğada görürseniz yaklaşmayın. Vay efendim bu ne güzel kuş ben bunu yakalasam da sevsem, kanarya ile çiftleştirsem de melez elde etsem falan diye çılgın fikirlerinizi kendinize saklayın. Çünkü bu kuş zehirlidir Eğer bu kuşa çıplak elle dokunursanız en iyi ihtimalle elleriniz sızım sızım sızlar sonrada uyuşur kalır.



8. Şahin
Şahinler doğanın en tehlikeli av kuşlarındandır. Keskin pençeleri saldırdıkları avlarını neredeyse jilet gibi yarıp geçer. Size bir şahinin saldırması üzerinize aynı anda 2 ok atılmasıyla eşdeğerdir.








9. Martı
Altı üstü martı işte.Ben bunlara her gün vapurda simit veriyorum diyebilirsiniz.Ancak bir martı yuvasına yaklaşırsanız ve sizi yavruları için tehlike olarak görürse yandınız.Martılar yavrularını hunharca savunan kuşlardır.




Bu içeriği Beğendiysen sosyal medyada paylaşmayı unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder